Υλικά

  • (Για 5 μερίδες)
  • 1 πακέτο πένες 500 γρ.
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες (σε κύβους)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά. Παράλληλα, χτυπάτε το λάδι μαζί με τη μουστάρδα και το ξίδι, φτιάχνοντας μια βινεγκρέτ, με την οποία περιχύνετε τα ζυμαρικά αφού κρυώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε μετά από 1 ώρα.

Γνώμες
Είναι ένα πιάτο πλουσιότατο σε αντιοξειδωτικά. Αυτό οφείλεται στις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, που αποτελούν καλή πηγή της βιταμίνης C, η οποία μάλιστα παραμένει αναλλοίωτη, δεδομένου ότι οι πιπεριές προστίθενται ωμές στο πιάτο. Επιπλέον, η κόκκινη πιπεριά περιέχει και άφθονη βιταμίνη Α, σε μορφή προβιταμίνης (καροτένια). Την αντιοξειδωτική αξία του πιάτου συμπληρώνουν η κερκετίνη φλαβονοειδές του κρεμμυδιού και οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου.

Σύσταση

  • Μία μερίδα πένες με πιπεριές και ντομάτα σάς δίνει:Θερμίδες 484