Υλικά

  • (Για 5 μερίδες)
  • 1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και τα σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτετε και το πιπέρι και σερβίρετε με τα ζυμαρικά.

Γνώμες
Η κλασική κόκκινη σάλτσα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την απορρόφηση του ισχυρού αντιοξειδωτικού της ντομάτας, του λυκοπενίου, που απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα μαγειρευτεί και μάλιστα με λάδι. Την αντιοξειδωτική αξία του λυκοπενίου συμπληρώνουν η αλισίνη από το σκόρδο και η κερκετίνη από το κρεμμύδι, καθιστώντας αυτό το πιάτο πλουσιότατο σε αντιοξειδωτικά.

Σύσταση

  • Μία μερίδα ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας σάς δίνει: •Θερμίδες 504 •Υδατάνθρακες 81 γρ. •Πρωτεΐνες 11,2 γρ. •Λιπαρά 15 γρ.