Πρωινές ναυτίες τέλος για τις εγκύους χάρη σε ένα χάπι, η λήψη του οποίου μάλιστα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής, σύμφωνα με τους Πανεπιστημίου Μπεν-Γκουριόν.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μελέτη που επιβεβαιώνει ότι οι έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από πρωινές ναυτίες μπορούν να λαμβάνουν το συγκεκριμένο φάρμακο με ασφάλεια, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου τους.
Το «αντίδοτο» στην πρωινή ναυτία εντοπίζεται στην ουσία μετοκλοπραμίδη (εμπορική ονομασία Primperan), η οποία χορηγείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας και στην Ελλάδα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χορηγείται και σε εγκύους που ταλαιπωρούνται από συχνούς εμετούς.

Η νέα έρευνα αφορούσε 82.000 γεννήσεις στο Ισραήλ, καθώς εκεί η μετοκλοπραμίδη χρησιμοποιείται ευρέως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική διαφορά ως προς τον αριθμό των φυσιολογικών παιδιών ή των παιδιών με γενετικές ανωμαλίες μεταξύ γυναικών που λάμβαναν το φάρμακο και των υπολοίπων.

Διαβάστε ακόμα:
Πρωινή ναυτία; Μωρά με υψηλό ΙQ
http://www.vita.gr/html/ent/136/ent.9136.asp

Πάλι ζαλίστηκα!
http://www.vita.gr/html/ent/284/ent.2284.asp