Το παιδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών θα πρέπει να «κοιτά» προς τα πίσω, προειδοποιούν τώρα οι ειδικοί, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε περίπτωση τρακαρίσματος.

Η νέα οδηγία των γιατρών του νοσοκομείου Royal Surrey County Hospital δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «British Medical Journal».

Σύμφωνα με την δρ. Ελίζαμπεθ Γουάτσον και τον δρ. Μάικλ Μοντέιρο, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το παιδικό κάθισμα σε αυτή τη θέση προφυλάσσει καλύτερα τους μικρούς επιβάτες.

Συγκεκριμένα, στοιχεία από σουηδική έρευνα έδειξαν ότι τα περισσότερα μικρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα κάθονταν σε παιδικό κάθισμα που «κοιτούσε» μπροστά. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι αν το κάθισμα ήταν τοποθετημένο αντίθετα με τη φορά του οχήματος, τα άτυχα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Μια άλλη αμερικανική μελέτη πάλι, έδειξε ότι τα καθίσματα που «κοιτούσαν» προς τα πίσω παρείχαν αποτελεσματικότερη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος, σε παιδιά ηλικίας έως 23 μηνών.

Διαβάστε ακόμη:
Όταν το αυτοκίνητο προβλέπει το τρακάρισμα
http://www.vita.gr/html/ent/633/ent.6633.asp

Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.5894.asp

Καλό για εσάς, όχι για το παιδί σας!
http://www.vita.gr/html/ent/842/ent.8842.asp