Αυτό είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια που συζούν έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με εκείνα που ζουν χώρια.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη συσσώρευση περιττών κιλών στους παντρεμένους συγκριτικά με άλλες κοινωνικές ομάδες της ίδιας ηλικίας και άρα μεγαλύτερος κίνδυνος παχυσαρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Πένι Γκόρντον-Λάρσεν.

«Ίσως η αιτία της αύξησης του σωματικού βάρους να μην είναι μόνο η ηλικία αλλά και η πίεση που προκύπτει από τις γενικότερες αλλαγές της συμπεριφοράς», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, οι περισσότεροι άνθρωποι που συζούν τείνουν να γευματίζουν μαζί, με αποτέλεσμα να μαγειρεύουν και να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού ή να τρώνε συχνότερα έξω από ό,τι όταν ήταν ελεύθεροι.

Επιπλέον, όπως παρατηρήθηκε, οι παντρεμένοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάθονται στο σπίτι και να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί, αντί να πηγαίνουν γυμναστήριο ή να κάνουν κάποιο σπορ.

Διαπιστώθηκε μάλιστα, ότι όσοι συζούσαν ή ήταν παντρεμένοι για περισσότερα από δύο χρόνια, ανέπτυσσαν παρόμοιες συνήθειες σωματικής άσκησης με αποτέλεσμα να έχουν και παρόμοια φυσική κατάσταση.

Επειδή παρόλα αυτά δεν είναι όλα του γάμου …«μαύρα», οι ερευνητές ανακάλυψαν και κάποια θετικά στοιχεία της συμβίωσης, όπως π.χ. η μείωση του καπνίσματος και η χαμηλότερη θνησιμότητα.

Διαβάστε ακόμη:
Η ευτυχία δεν φέρνει… την ευτυχία
http://www.vita.gr/html/ent/034/ent.7034.asp

Eίστε πράγματι έτοιμοι για γάμο;
http://www.vita.gr/html/ent/336/ent.3336.asp

Ξεκινάω δίαιτα τι να προσέχω;
http://www.vita.gr/html/ent/718/ent.6718.asp