Ανεπανόρθωτες βλάβες στο DNA, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου, προκαλεί η συχνή χρήση μαριχουάνας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Mέχρι σήμερα οι τοξικές ουσίες που εντοπίζονται στον καπνό ήταν γνωστό ότι συνδέονταν με την πρόκληση γενετικών βλαβών και άρα τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (των πνευμόνων ή και άλλων μορφών), ωστόσο δεν είχε ακόμη αποδειχθεί κατά πόσο η χρήση μαριχουάνας είχε παρόμοιες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Chemical Research in Toxicology» ο δρ. Ράγιντερ Σίγνκ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τελικά η μαριχουάνα είναι το ίδιο «ένοχη» με τον καπνό.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν τη δυνατότητα βλάβης του DNA από το κάπνισμα ινδικής κάνναβης, με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία και αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου», αναφέρουν αναλυτικά οι ειδικοί.

«Τα στοιχεία της έρευνας υπογραμμίζουν την ανάγκη για ακόμη πιο αυστηρή νομοθεσία, για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία όπως π.χ. ο καρκίνος» συμπληρώνουν.

Διαβάστε ακόμα:
Η μαριχουάνα ενοχοποιείται για καρκίνο των όρχεων
http://www.vita.gr/html/ent/476/ent.8476.asp

Η κάνναβη συρρικνώνει τον εγκέφαλο
http://www.vita.gr/html/ent/702/ent.6702.asp