Μια καινοτόμο θεραπεία κατά της φαλάκρας με μπότοξ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένας αμερικανός πλαστικός χειρουργός, μέσα από μια τυχαία διαπίστωση.

Όλα άρχισαν όταν ο δρ. Σάιμον Ούριαν από την Καλιφόρνια, άρχισε να χορηγεί στη μητέρα του μια θεραπεία μπότοξ κατά των ημικρανιών από τις οποίες έπασχε, αμέσως μετά τη λήξη της χημειοθεραπείας που της είχε στοιχίσει τα μαλλιά της.

Προς μεγάλη του έκπληξη, ο ειδικός διαπίστωσε ότι η εισαγωγή της βοτουλινικής τοξίνης, πέρα από ανακούφιση, προκαλούσε και ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Στη συνέχεια, δοκίμασε την ανακάλυψή του σε εθελοντές για ένα διάστημα τριών ετών, εμπλουτίζοντας όμως το «θαυματουργό» μίγμα με βιταμίνες προκειμένου να κάνει την όλη διαδικασία ακόμη πιο αποτελεσματική.

«Οι ενέσεις μπότοξ κατά της φαλάκρας ήταν πολύ ασφαλείς για τους ασθενείς μου και πολύ πιο αποτελεσματικές από οτιδήποτε άλλο έχω δει μέχρι τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ. Ούριαν.

Το μυστικό, σύμφωνα με τον ειδικό, κρύβεται στο γεγονός ότι το μπότοξ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η διείσδυση των θρεπτικών ουσιών στους θύλακες των τριχών.

Εάν οι ισχυρισμοί του επιβεβαιωθούν μέσα από επίσημες επιστημονικές δοκιμές, τότε πολύ πιθανόν η τεχνική αυτή να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής θεραπείας κατά της φαλάκρας.

Διαβαστε ακόμα:
«Μπότοξ» για όλα…
http://www.vita.gr/html/ent/306/ent.9306.asp

8 ερωτήσεις για το… botox
http://www.vita.gr/html/ent/497/ent.5497.asp

Μαλλιά: Για να µην τα χάνετε!
http://www.vita.gr/html/ent/638/ent.8638.asp