Οι άνδρες συμφωνούν μεταξύ τους για το τι είναι επιθυμητό στο αντίθετο φύλο, αλλά οι γυναίκες όχι. Σε έρευνα που έκαναν αμερικανοί ψυχολόγοι και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Jοurnal of Personality and Social Psycology», έδειξαν σε 4.000 ενηλίκους και των δύο φύλων, φωτογραφίες ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-25 ετών και τους ζήτησαν να τις ιεραρχήσουν με κριτήριο το ποιος είναι ο πιο ελκυστικός.

Οι περισσότεροι άνδρες ελκύονταν κυρίως από αδύνατες γυναίκες και γενικώς έδιναν βάση στα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Οι γυναίκες από την άλλη, αν και φάνηκε ότι προτιμούσαν αδύνατους και μυώδεις άνδρες, παρουσίαζαν πολύ μεγαλύτερη γκάμα όσον αφορά το ποιος άνδρας τούς φαινόταν ελκυστικός.

Η ηλικία φαίνεται επίσης πως έπαιζε ρόλο στην επιλογή, καθώς οι μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες φάνηκε ότι πέρα από όλα τα άλλα κριτήρια, θεωρούσαν ελκυστικούς/ές όσους/όσες χαμογελούσαν.

Σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς της έρευνας, τον ψυχολόγο Ντάστιν Γουντ, τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι γυναίκες παρουσιάζουν τόσο έντονες τάσεις να κατακτήσουν και να διατηρήσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση σε σχέση με τους άνδρες. Έτσι εξάλλου ερμηνεύεται και γιατί οι γυναίκες υποφέρουν συχνότερα από διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε ακόμα:
Ομορφιά: Τι προσέχουν οι άνδρες και τι οι γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/564/ent.8564.asp

Οι γυναίκες που θέλουν οι άνδρες
http://www.vita.gr/html/ent/371/ent.9371.asp

Η χημεία του έρωτα. Φταίνε τα μάτια σου ή η σεροτονίνη;
http://www.vita.gr/html/ent/395/ent.1395.asp