Αν μου ζητήσετε ως υπεύθυνη ομορφιάς να δώσω ένα χαρακτηριστικό όνομα για αυτόν το μήνα, θα έλεγα ότι είναι ο μήνας της αυτοπεποίθησης. Αποκαλύπτουμε το σώμα μας, με τα «λίγα» ρούχα που φοράμε, στα διερευνητικά βλέμματα του κόσμου, αλλά και οι ίδιες συχνά πέφτουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τις εμφανίσεις τρίτων.

Η πιο σκληρή στιγμή, όμως, έρχεται όταν εμφανιζόμαστε με μαγιό στην παραλία, τότε που «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Και μας πιάνουν οι μη εξομολογούμενες ανασφάλειες για τις ατέλειες που έχουμε, οι κρυφές ενοχές για τη δίαιτα που δεν τηρήσαμε, για τις φροντίδες ομορφιάς που αμελήσαμε, η ανησυχία για το πώς θα φαινόμαστε.

Είναι, όμως, και η στιγμή να αποδεχτούμε και μερικά πράγματα. Ακόμη κι αν η φύση και τα γονίδιά μας δεν μας έδωσαν τα ονειρικά σώματα που βλέπουμε στα περιοδικά, πρέπει να νιώθουμε όμορφα με τα ωραία σημεία του δικού μας σώματος και αυτά να αναδείξουμε, κάνοντας την αρχή με τη σωστή επιλογή μαγιό.

Για παράδειγμα, ένα κοφτό σλιπάκι δείχνει πιο ψηλά τα πόδια και ένα πιο φαρδύ κρύβει καλύτερα την κοιλίτσα. Από την άλλη μεριά, αποδοχή δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούμε. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας, ώστε να είναι υγιές και σε καλή φυσική κατάσταση, και να περιποιούμαστε την επιδερμίδα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που εκτίθεται και το έχει περισσότερη ανάγκη.

Αυτή είναι για μένα η ιδανική σιλουέτα, που δεν έχει να κάνει με τις τέλειες αναλογίες. Αν λοιπόν αισθάνεστε καλά, αγοράστε το μπικίνι που όχι μόνο σας αρέσει αλλά και σας κολακεύει, και φορέστε το. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης!