Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 4 μικρές πατάτες
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
350 θερμίδες/μερίδα.

Συνοδευτικά
Με δυόσμο, θυμάρι, ματζουράνα, σχοινόπρασο, μπαχάρι, πάπρικα, πιπέρι.

Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες με το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σοτάρετε κι αυτό λίγο -να μην καεί- και προσθέτετε τα φασολάκια και τις πατάτες. Μόλις τα υλικά μαραθούν, βάζετε λίγο χλιαρό νερό, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Γνώμες
Γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ, κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, η ελαιουροπεΐνη και φαινολικές ενώσεις του ελαιόλαδου, το λυκοπένιο και διάφορα καροτενοειδή της ντομάτας, η κερκετίνη των κρεμμυδιών, ενώ το ελαιόλαδο το καθιστά πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Συμβουλές
Αν προτιμάτε τα φρέσκα φασολάκια από τα κατεψυγμένα, αφαιρέστε τους τις ίνες, ενώ από όσα έχουν φουσκώσει κρατήστε μόνο τους καρπούς.