Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • Για το μαριναρισμένο πεπόνι
  • 200 γρ. πεπόνι ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (στο μέγεθος μπουκιάς)
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 30 ml βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • Για τη γρανίτα
  • 300 γρ. χυμό πεπονιού (που τον έχετε χτυπήσει καλά στο μπλέντερ)
  • 40 γρ. νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγη ψίχα τριμμένη από ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση
Ανακατεύετε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το πεπόνι κομμένο σε μπουκίτσες και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Για τη γρανίτα, βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και, όταν γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει, ανακατεύετε τα υλικά για τη γρανίτα σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη. Ανά περίπου 30΄ ανακατεύετε τη γρανίτα, ώστε να αποκτήσει το μείγμα μαλακή υφή. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3-4 φορές. Σερβίρετε τις μπουκίτσες σε ποτήρι, μαζί με λίγα από τα υγρά της μαρινάτας και από πάνω 1 κουταλιά γρανίτα. Γαρνίρετε με ψίχα από ανάλατα φιστίκια.

Συμβουλές
Όταν κόβετε το πεπόνι, φροντίστε να το φυλάτε τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο, ώστε να μη μυρίσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα.
Tο βαρύ πεπόνι θεωρείται πιο γλυκό!