Γενικά570 θερμίδες η μερίδαΥλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 1½ ντομάτα
  • 350 ml χυμό ντομάτας
  • 130 γρ. μυζήθρα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικό
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕκτέλεσηΚόβετε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και το κολοκύθι σε κύβους και τα σοτάρετε με ελαιόλαδο για 5-6΄. Έπειτα, προσθέτετε την ντομάτα ψιλοκομμένη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη μυζήθρα θρυμματισμένη. Ανακατεύετε, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό τα άβραστα κανελόνια. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε από πάνω το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10΄.
Σύσταση

  • Βιταμίνες:Α, Β12, C, Ε
  • Β-καροτένια Φυλλικό οξύ Ινουλίνη
  • Νιασίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Πρωτεΐνες
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο