Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 130 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1½ κόκκινη πιπεριά
  • 2½ ντομάτες
  • 3/4 του κουτιού γάλα καρύδας
  • 2½ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλιά κάρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
210 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Κόβετε σε μπαστούνια πάχους ενός εκατοστού τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τα μπαστούνια των λαχανικών. Ανακατεύετε προσεκτικά και προσθέτετε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες. Αφού βράσουν για 5 λεπτά και είναι ελαφρώς al dente, τα περιχύνετε με το γάλα καρύδας και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β, C, Ε
  • Κάλιο
  • Φυλλικό οξύ
  • Σίδηρο
  • Νιασίνη
  • Μαγνήσιο
  • Ψευδάργυρο
  • Β-καροτένια
  • Ινουλίνη
  • Αλισίνη