Την ιδανική σοκολάτα που δεν παχαίνει και δεν λιώνει με τη ζέστη δημιούργησαν κατά τύχη οι ειδικοί της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Barry Callebaut.

Όπως εξηγούν, η «ιδανική» σοκολάτα προέκυψε στο εργαστήριο καθώς πειραματίζονταν για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Ένα μικρό λάθος στη σύνθεση της σοκολάτας και οι ειδικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τη σοκολάτα-«όνειρο», με 90% λιγότερες θερμίδες και δυνατότητα αντίστασης σε θερμοκρασίες έως και 55 βαθμούς Κελσίου. Εξού και το όνομά της «Vulcano», δηλαδή ηφαίστειο.

«Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη και τραγανή σοκολάτα, πολύ λεπτή και αφρώδη. Έτσι σκεφτήκαμε να την αναπτύξουμε κι άλλο», αναφέρει ο μηχανικός τροφίμων κ. Σάιμον Καντζ.

Μάλιστα, όπως σπεύδουν να επιβεβαιώσουν οι ειδικοί, η νέα λάιτ σοκολάτα, παρά τη χαμηλή θερμιδική της αξία, γευστικά δεν θυμίζει σε τίποτα διαιτητικό προϊόν. Επιπλέον, χάρη στην αντίστασή της στις υψηλές θερμοκρασίες, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό γλυκό και για τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες όπου το θερμόμετρο χτυπά κόκκινο.

«Η σοκολάτα έχει πολύ ωραία, βελούδινη, σοκολατένια γεύση και δυνατό άρωμα, ενώ στο εσωτερικό της είναι τραγανή και όχι κρεμώδης. Στο στόμα λιώνει χάρη στα ένζυμα του σάλιου και όχι στη θερμοκρασία της γλώσσας», εξηγεί η εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Γκάμπι Τσόφεν.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το «τυχαίο» προϊόν της αναμένεται να σημειώσει τεράστια επιτυχία στην παγκόσμια αγορά, ενώ υπολογίζει ότι θα καταφέρει να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:
Σοκολάτα: Εισπνεύστε όση θέλετε!
http://www.vita.gr/html/ent/958/ent.8958.asp

Σοκολάτα. Τροφή των Θεών
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.4660.asp

H μαύρη σοκολάτα κόβει την όρεξη!
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.8144.asp