Αυτό συνιστούν οι επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή θα προσφέρει πολύτιμο χρόνο για την παρασκευή του εμβολίου.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στην επιθεώρηση «The Lancet» οι επικεφαλής της μελέτης κ. Νιλ Φέργκιουσον, κυβερνητικός σύμβουλος και δρ. Σάιμον Κοσμέζ από το Imperial College του Λονδίνου: «Εκτιμούμε ότι το κλείσιμο των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα συμβάλει στον περιορισμό του γενικού αριθμού κρουσμάτων, στην επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο για την παραγωγή εμβολίων και τη μείωση της πίεσης στο κρατικό σύστημα υγείας».

Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις που είχε το κλείσιμο των σχολείων σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, το 1918.

Οι μετρήσεις τους λοιπόν, έδειξαν ότι το κλείσιμο των σχολείων και των εκκλησιών σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των θανάτων το 1918 στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ από 10 έως 30%.

Μάλιστα οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε κάποιες πόλεις θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί ακόμη και κατά 50% με αυτά τα μέτρα.

Από την άλλη, στην Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία CSL Ltd, οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε συνολικά 240 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18-64 ετών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα παρακολουθεί στενά την πορεία των δοκιμών προκειμένου να διαπιστώσει την ακριβή ποσότητα αντιγόνων που χρειάζεται για την αποτελεσματική προστασία των συμμετεχόντων από τον ιό Η1Ν1.

Διαβάστε ακόμα:
Τέλος η καταμέτρηση των κρουσμάτων Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/761/ent.9761.asp

Η νέα γρίπη ήρθε, η ζέστη τη «σταματά»;
http://www.vita.gr/html/ent/230/ent.9230.asp

Συναγερμός πανδημίας για τη γρίπη Α
http://www.vita.gr/html/ent/376/ent.9376.asp