Φάρμακα για την καταπολέμηση αλλεργιών και άσθματος βοήθησαν παχύσαρκα διαβητικά ποντίκια να αδυνατίσουν και παράλληλα να αποκτήσουν φυσιολογικά επίπεδα σακχάρων στο αίμα τους, έδειξε εντυπωσιακό πείραμα αμερικανών επιστημόνων.

Παράλληλα, η επιθεώρηση «Nature» δημοσιεύει τρεις ακόμη μελέτες που υπογραμμίζουν τη σχέση παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 με μια βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος που σχετίζεται με την πυροδότηση των αλλεργιών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Womens Hospital και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που «χάνουν τον έλεγχο» κατά το ξέσπασμα αλλεργίας ή άσθματος, εμφανίζονταν σε αφθονία στον λιπώδη ιστό υπέρβαρων και διαβητικών ανθρώπων και ποντικιών.

Προκειμένου να καταφέρουν να μελετήσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το φαινόμενο αυτό, δημιούργησαν παχύσαρκα και διαβητικά ποντίκια ταΐζοντάς τα με υπερβολική ποσότητα τροφής.

Στη συνέχεια χορήγησαν σε κάποια από αυτά δύο αντιισταμινικά φάρμακα κατά των αλλεργιών και του άσθματος: το Zaditor με τη δραστική ουσία κετοτιφαίνη φουμαρική της εταιρείας Novartis και ένα άλλο με τη δραστική ουσία κρομολίνη.

Όσα έλαβαν ένα από τα δύο φάρμακα εμφάνισαν σημαντική βελτίωση, ενώ όσα από αυτά άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο εμφάνισαν 100% ίαση της κατάστασής τους σε όλους τους τομείς.

«Το θετικό με τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι το γεγονός ότι γνωρίζουμε ήδη πως είναι ασφαλή για τον άνθρωπο», τονίζει ο δρ. Γκουό-Πινγκ Σι. «Το ερώτημα είναι: Θα λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά και στους ανθρώπους;».

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα ζείτε καλύτερα με το άσθμα
http://www.vita.gr/html/ent/376/ent.1376.asp

Εμβόλια και άσθμα
http://www.vita.gr/html/ent/775/ent.7775.asp

Πώς συμβιώνω με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/130/ent.6130.asp

Oι απαραίτητες εξετάσεις για να ζείτε καλά με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/113/ent.1113.asp

Zώντας με το διαβήτη. Eρωτική ζωή χωρίς προβλήματα!
http://www.vita.gr/html/ent/123/ent.1123.aspΑκολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: