Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 800 γρ. γαύρο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ούζο
  • Πιπέρι

Γενικά
380 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ακόμα μισό λεπτό. Σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να πάρει μία βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε τις ντομάτες (ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες), τη φέτα κομμένη σε κύβους, το πιπέρι, και βράζετε για 10-15΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τη βγάζετε από την κατσαρόλα και απλώνετε στον πάτο το γαύρο, που έχετε καθαρίσει και ξεκοκαλίσει. Τον καλύπτετε με τη σάλτσα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και περιμένετε 6-7΄ για να ψηθεί το ψάρι. Αν χρειαστεί, βράζετε για ακόμα 3-4΄.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, D, Ε
  • Πρωτεΐνες
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Ψευδάργυρο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Νιασίνη
  • Σίδηρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Αλισίνη
  • Ινουλίνη