Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 σπαλομπριζόλες (200 γρ.)
  • 4 μελιτζάνες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
410 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία ανά δύο, για 8-10΄ από κάθε πλευρά. Με ένα μαχαίρι τρυπάτε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία για να μη σκάσουν και τις ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ (σε δυνατή θερμοκρασία) για 5-7΄ από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τις μόνο μία φορά. Μόλις κρυώσουν, τις κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε τη σάρκα, την οποία ανακατεύετε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ με την μπριζόλα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β, Ε
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Μέταλλα
  • Αλισίνη
  • Ινουλίνη