Υλικά

  • (Για 25 περίπου κομμάτια)
  • 225 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (π.χ. κατίκι)
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 175 γρ. μέτρια φέτα
  • 2 χούφτες φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα φύλλα, σε μια μεγάλη γαβάθα και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα οποία στη συνέχεια περιστρέφουμε μέσα σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα, μέχρι να καλυφθεί η εξωτερική τους επιφάνεια τελείως από αυτά. Τοποθετούμε τα τυροκεφτεδάκια σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε να σφίξουν τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Σύσταση

  • Θερμίδες……………………….42
  • Πρωτεΐνες……………………..2,4 γρ.
  • Υδατάνθρακες…………………0,3 γρ.
  • Λιπαρά………………………….4,1 γρ.