Τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών εκτοξεύει στα ύψη το κόκκινο κρασί ,σύμφωνα με ιταλική μελέτη. Τα ενδιαφέροντα νέα έρχονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά μέτρια ποσότητα κόκκινου κρασιού είχαν πιο έντονη σεξουαλική διάθεση συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που επικεντρώθηκε στην επίδραση του κόκκινου κρασιού στη λίμπιντο. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών, τις οποίες οι ειδικοί χώρισαν σε τρεις ομάδες: όσες έπιναν ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί καθημερινά, όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι κρασί ή άλλο αλκοολούχο ποτό την ημέρα και όσες γενικότερα απέφευγαν το αλκοόλ. Όσο για τις γυναίκες που έπιναν πάνω από δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, αυτές δεν συμπεριλήφθησαν στην μελέτη.

Από ερωτηματολόγια που κλήθηκαν να απαντήσουν, φάνηκε ότι τελικά την πιο «ανεβασμένη» σεξουαλική διάθεση διατηρούσαν τα μέλη της πρώτης ομάδας ,που έπιναν 1-2 ποτήρια καθημερινά.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός που κρύβεται πίσω από αυτή τη διεγερτική δράση παραμένει άγνωστος, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ακριβώς επειδή το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αιμάτωση σημείων-«κλειδιών» για τη γυναικεία απόλαυση.

Διαβάστε ακόμα:
Να πιω κρασί στη… χάση ή στη φέξη;
http://www.vita.gr/html/ent/068/ent.9068.asp

Aυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp

Τάι μασάζ. Τονώστε τη λίμπιντό σας!
http://www.vita.gr/html/ent/400/ent.2400.asp