Περίπου 160 εκατομμύρια αμερικανοί θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη, με προτεραιότητα στις εγκύους και τους νοσηλευτές.

Αυτό εισηγείται η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης των ΗΠΑ. «Το κύριο μήνυμα είναι ότι πρόκειται περίπου για τον μισό πληθυσμό της χώρας που θα πρέπει να έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Και μάλιστα αφορά κυρίως τις νεαρές ηλικίες και το νοσηλευτικό προσωπικό», αναφέρει ο επικεφαλής της επιτροπής.

Σύμφωνα με την πρόταση των ειδικών, οι έγκυες γυναίκες, τα άτομα που έρχονται σε επαφή με μωρά αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να λάβουν πρώτη προστασία ενάντια στη γρίπη.

Τα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών ανήκουν επίσης στην «κόκκινη» ομάδα που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα. Όπως υπογραμμίζουν ωστόσο, το εμβόλιο δεν θα πρέπει να χορηγείται σε μωρά κάτω των έξι μηνών.

Αμέσως μετά, ακολουθούν όλοι όσοι παρουσιάζουν ευαισθησία στην εποχική γρίπη, ή πάσχουν από άσθμα, διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επίσης και οι υγιείς ενήλικοι ηλικίας από 19 έως 24 ετών.

Τόσο οι νεαροί όσο και οι έγκυοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης ή επιπλοκών σε περίπτωση που «κολλήσουν» τον ιό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Από την άλλη, επιστήμονες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα εμφάνισαν μείωση κατά το 30%.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έρχονται από τους ερευνητές του εργαστηρίου Victorian Infectious Diseases Reference Laboratory. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Μελβούρνη ήταν μεταξύ των πόλεων που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό Η1Ν1.

Και η πόλη Βικτόρια όμως εμφάνισε πτώση στα κρούσματα της γρίπης. Μέχρι τις 26 Ιουλίου καταγράφηκε συχνότητα του ιού Η1Ν1 σε ποσοστό 13,2 ανά 1.000 ασθενείς που εξετάστηκαν από τους ειδικούς, σε σχέση με το 19,9 που ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμα:
Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp

Γυμναστείτε αν είστε άνω των 30
http://www.vita.gr/html/ent/311/ent.9311.asp

Καρκίνος: ελπίδες… νέας γενιάς
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.8153.asp