Οι έφηβοι φυσιολογικού βάρους που κάνουν παρέα με υπέρβαρους συνομηλίκους τους τείνουν να γίνουν και αυτοί παχύσαρκοι, εκτιμά αμερικανική μελέτη.

Τα νέα έρχονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένας πρακτικός τρόπος για να μην παίρνει κανείς βάρος είναι να προσπαθεί να κάνει παρέα με ανθρώπους που φροντίζουν τη σιλουέτα τους.

Στη διετή μελέτη συμμετείχαν συνολικά πέντε χιλιάδες έφηβοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πειράματος παρέμειναν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ειδικών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν λοιπόν ότι όσοι έκαναν παρέα με άτομα που κουβαλούσαν αρκετά παραπανίσια κιλά έτειναν μακροπρόθεσμα να συσσωρεύουν και αυτά περιττό βάρος.

Όπως εξηγούν στο έντυπο «Economics and Human Biology», αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι, ενώ έχουν φυσιολογικό βάρος, τείνουν να υιοθετούν πολλές φορές τις διατροφικές επιλογές των παχύσαρκων φίλων τους.

«Εάν κάποιος βγει για φαγητό με φίλους που έχουν υπερβάλλον βάρος, τότε έχει αυξημένες πιθανότητες να επιλέξει να φάει τα ίδια φαγητά που θα πάρουν οι υπόλοιποι», εκτιμά ο δρ. Ταμ Φράι από τον Εθνικό Οργανισμό Παχυσαρκίας της Βρετανίας.

Διαβάστε ακόμα:
Κολλητική η παχυσαρκία!
http://www.vita.gr/html/ent/352/ent.8352.asp

Ο γάμος παχαίνει
http://www.vita.gr/html/ent/375/ent.9375.asp

Το γονίδιο που μας παχαίνει
http://www.vita.gr/html/ent/295/ent.8295.asp