Πιο υγιής και σε μεγαλύτερη φόρμα είναι ο μέσος 50ρης από έναν 25ρη, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα μελέτη. Στην πρωτότυπη προσπάθεια της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς και αδυνατίσματος Herbalife να καταγράψει τις καθημερινές συνήθειες νεαρών και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, έλαβαν μέρος συνολικά 4.000 εθελοντές.

Προς μεγάλη τους έκπληξη λοιπόν, οι ειδικοί διαπίστωσαν οι 25ρηδες ήταν πιο νωχελικοί, κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες καθημερινά, έτρωγαν πρόχειρο, «πλαστικό» φαγητό συχνότερα και γυμνάζονταν πολύ πιο αραιά σε σχέση με τους 50ρηδες!

Συγκεκριμένα παρατήρησαν ότι:

· Η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για τους 25ρηδες εκτοξευόταν στις 2.321 θερμίδες την ώρα που στους 50ρηδες περιοριζόταν στις 1.990 θερμίδες.

· Οι πρώτοι γυμνάζονταν κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα για περίπου 26 λεπτά, ενώ οι δεύτεροι τέσσερις φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά.

· Οι 25ρηδες τρέφονταν ανθυγιεινά τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ αντίθετα οι 50ρηδες προσπαθούσαν να μην ξεφεύγουν περισσότερο από μια φορά. Παράλληλα, οι νεαροί παρήγγελναν τρεις φορές το μήνα «απ’ έξω», την ώρα που οι μεγαλύτεροι ενέδιδαν στον «πειρασμό» του έτοιμου φαγητού μόνο μια φορά το μήνα.

· Οι 25ρηδες κατανάλωναν εβδομαδιαία περίπου 6,6 μονάδες αλκοόλ, σε αντίθεση με τις 5,2 μονάδες αλκοόλ που έπιναν οι 50ρηδες. Μία μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 250 ml μπύρας, μία δόση ουίσκι ή ένα ποτήρι κρασί.

· Οι νεαροί έτρωγαν περίπου τρία σνακ την ημέρα, ενώ οι μεγαλύτεροι περιορίζονταν στα 2.

· Στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, οι 25ρηδες κατάφεραν να μείνουν «πιστοί» σε αυτό για περίπου 5,2 εβδομάδες, συγκριτικά με τους 50ρηδες που το τήρησαν για τουλάχιστον 6,7 εβδομάδες.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τελικά οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να περπατούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, πηγαίνοντας στα μαγαζιά, κάνοντας δουλειές ή βγάζοντας τον σκύλο βόλτα, σε αντίθεση με τους νεαρούς που επιλέγουν να πηγαίνουν παντού με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμα:
Οι σημερινοί 70άρηδες… το γλεντάνε!
http://www.vita.gr/html/ent/022/ent.7022.asp

Πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες στα 28!
http://www.vita.gr/html/ent/465/ent.9465.asp

Γυμναστείτε αν είστε άνω των 30
http://www.vita.gr/html/ent/311/ent.9311.asp