Την εξολόθρευση στοματικών βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία επιτυγχάνει ο καφές, σύμφωνα με ισραηλινή έρευνα.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, καθηγητής Μελ Ρόζενμπεργκ, οι κόκκοι του καφέ περιέχουν ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τα βακτήρια που ευθύνονται για τη χαλίτωση, την κακοσμία του στόματος.

Τα ευρήματα αυτά, κατά τους ερευνητές, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων προιόντων κατά της κακοσμίας όπως π.χ. ειδικές παστίλιες εμπλουτισμένες με τα «θαυματουργά» συστατικά που «σβήνουν» τις άσχημες οσμές.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, αυτό που ίσως να συμβάλει στην δυσάρεστη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση καφέ, είναι πιθανότατα το γάλα και η ζύμωση που προκαλείται μέσα στο στόμα.

Για αυτό, οι ειδικοί συνιστούν σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν τον καφέ τους απλά να αφαιρέσουν από το ρόφημά τους το γάλα!

Διαβάστε ακόμα:
Αναπνοή δροσιάς και φρεσκάδας
http://www.vita.gr/html/ent/376/ent.2376.asp


Φροντίστε το στόμα σας εναλλακτικά!
http://www.vita.gr/html/ent/411/ent.2411.asp




Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: