Οι άνδρες με ταλέντο στο χορό φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο.

Η ενδιαφέρουσα μελέτη ανήκει στους ειδικούς του γερμανικού Πανεπιστημίου του Γκότινγκεν, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ικανότητα να μαγνητίζει κάποιος τον θαυμασμό των γύρω του με τις χορευτικές του φιγούρες αποτελεί ένδειξη δύναμης και ικανότητας απόκτησης υγιών απογόνων.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «New Scientist» που δημοσίευσε τα πρωτότυπα ευρήματα, οι άνδρες τους οποίους οι γυναίκες χαρακτήριζαν ελκυστικούς στην πίστα είχαν καλύτερη σωματική διάπλαση από τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κατέγραψαν σε βίντεο 40 ετερόφυλους άνδρες να χορεύουν το τραγούδι του Ρόμπι Γουίλιαμς «Let Me Entertain You».

Είδαν λοιπόν, ότι όσοι από αυτούς αξιολογήθηκαν από το αντίθετο φύλο ως ελκυστικοί και δυναμικοί, ήταν σωματικά πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους, οι οποίοι περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι. Αυτό, όπως εξηγούν, σημαίνει ότι προφανώς ξεχώριζαν όσοι διέθεταν όλα όσα χρειάζονται για την απόκτηση ενός υγιούς απογόνου.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν στατικά στοιχεία όπως π.χ. χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος για την αξιολόγηση των ανδρών», αναφέρει ο δρ. Μπέρνχαρντ Φινκ.

«Η έρευνα αυτή, δείχνει ότι δυναμικά στοιχεία όπως οι χορευτικές ικανότητες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ποιοτική αξιολόγηση των ανδρών σε επίπεδο δύναμης και κυριαρχίας – χαρακτηριστικά τα οποία τελικώς σηματοδοτούν το κοινωνικό γόητρο», λέει ο ειδικός.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι σχετικά ατσούμπαλοι άνδρες στην πίστα χρειάζεται να ιδρώσουν αρκετά για να προσελκύσουν το βλέμμα του άλλου φύλου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Δαρβίνος είχε πρώτος εκτιμήσει το χορό ως μέρος του τελετουργικού της ερωτικής πολιορκίας.

Διαβάστε ακόμα:
Οι άντρες το προτιμούν περιστασιακό
http://www.vita.gr/html/ent/931/ent.6931.asp

Πώς επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο;
http://www.vita.gr/html/ent/066/ent.2066.asp

Xορός. Δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή!
http://www.vita.gr/html/ent/408/ent.1408.asp