Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί αντίσταση ασθενών στο Tamiflu, ανακοίνωσε η παρασκευάστρια φαρμακευτική εταιρεία Roche, αν και για την ώρα οι περιπτώσεις αυτές είναι περιορισμένες.

Πρόκειται για ένα γεγονός, ωστόσο, το οποίο σύμφωνα κ. Ντέιβιντ Ρέντι επικεφαλής της «ομάδας κρούσης» κατά της πανδημίας, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της εποχικής γρίπης.
Παράλληλα, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία με χθεσινή ανακοίνωσή της, πέρα από την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, το Tamiflu θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την πρόληψη της νόσου ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Το Tamiflu είναι ένα αντιιικό φάρμακο, όχι ένα εμβόλιο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της γρίπης» δήλωσε ο κ. Ρέντι.

Από την άλλη, ο διευθυντής του τμήματος φαρμακευτικής κ. Ουίλιαμ Μπερνς συμπλήρωσε ότι το Tamiflu θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόληψης και από τις μητέρες των οποίων τα παιδιά νοσούν ή σε πολυπληθείς χώρους όπως π.χ. οίκοι ευγηρίας όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι: «Στην πρώτη γραμμή της πρόληψης εξακολουθεί να παραμένει το εμβόλιο, ενώ στην πρώτη γραμμή της θεραπείας το Tamiflu».

Διαβάστε ακόμα:
Παρενέργειες στα παιδιά προκαλεί το Tamiflu
http://www.vita.gr/html/ent/913/ent.9913.asp

Η νέα γρίπη προβάλλει αντίσταση!
http://www.vita.gr/html/ent/487/ent.9487.asp