Όσοι είναι «προικισμένοι» με ψηλότερο ανάστημα ζουν πιο ευτυχισμένες ζωές, υποστηρίζει αμερικανική έρευνα.

Το συμπέρασμα ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου Πρίνστον στο Νιού Τζέρσει, οι οποίοι υπέβαλαν περισσότερα από 450.000 άτομα στη διαδικασία της συνέντευξης για να δουν πως ακριβώς αντιλαμβάνονται τη ζωή που κάνουν.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη ζωή τους και να δηλώσουν τα συναισθήματα που αυτή τους προκαλούσε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν ψηλότεροι έτειναν να βλέπουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία συγκριτικά με τους υπόλοιπους, χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους «ευτυχισμένους».

Όμως, αν και είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα όπως π.χ. λύπη, ένιωθαν πιο συχνά στρεσαρισμένοι, ενώ οι ψηλές γυναίκες, έτειναν να έχουν περισσότερες… έννοιες.

Από την άλλη, οι άνδρες που δήλωναν ότι η ζωή τους ήταν η «χειρότερη δυνατή» ήταν τουλάχιστον 2 εκατοστά κοντύτεροι από το μέσο όρο, ενώ οι γυναίκες που θεωρούσαν ότι βρίσκονταν στο «τελευταίο σκαλί» της σκάλας της ζωής ήταν κοντύτερες κατά 1,3 εκ. από το μέσο όρο.

Όπως γράφει μάλιστα το επιστημονικό έντυπο «Economics and Human Biology» οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ ύψους και επιπέδου μόρφωσης.

Σύμφωνα με αυτήν, οι άνδρες που δεν είχαν τελειώσει το σχολείο ήταν κατά 1,27 εκ. κοντύτεροι από το μέσο όρο, ενώ είχαν διαφορά 2,54 εκ. από όσους είχαν προχωρήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το μέσο ύψος για τους άνδρες είναι το 1.77,8 και για τις γυναίκες το 162,6 εκ.

Διαβάστε ακόμα:
Ψηλοί και πλούσιοι!
http://www.vita.gr/html/ent/184/ent.9184.asp

Μικρό ύψος, μεγάλη ζήλια
http://www.vita.gr/html/ent/468/ent.5468.asp

Η ευτυχία δεν φέρνει…την ευτυχία
http://www.vita.gr/html/ent/034/ent.7034.asp