Οι άνδρες με μακρύτερο αριστερό παράμεσο τείνουν να «γκαζώνουν» περισσότερο από τους υπόλοιπους, εκτιμά νέα γερμανική μελέτη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έφεραν στο φως οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάιντς, οι οποίοι παρακολούθησαν συνολικά 77 άνδρες με μέση ηλικία τα 38 έτη.

Συγκεκριμένα, σκάναραν τα χέρια τους και στη συνέχεια συνέκριναν το μήκος του δείκτη και του αριστερού παράμεσου. Στη συνέχεια συνέλεξαν στοιχεία από παραβάσεις που είχαν διαπράξει στο δρόμο κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι όσοι είχαν μακρύτερο αριστερό παράμεσο συγκέντρωναν το μεγαλύτερο αριθμό παραβάσεων.

«Ο μακρύτερος αριστερός παράμεσος έδειξε να συνδέεται με τις περισσότερες οδικές παραβάσεις. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγείται από το γεγονός ότι ο μακρύς αριστερός παράμεσος συνδέεται με μεγαλύτερη έκθεση του εμβρύου στην ορμόνη τεστοστερόνη κατά την εγκυμοσύνη. Τα υψηλότερα επίπεδα της τεστοστερόνης θα μπορούσαν με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε περισσότερες παραβάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες οδηγοί» επισημαίνουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Accidents Analysis and Prevention».

Διαβάστε ακόμα:
Ενέσεις «ανδρισμού» τα γρήγορα αυτοκίνητα
http://www.vita.gr/html/ent/695/ent.9695.asp

Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.5894.asp

Προσοχή στα κινητά…
http://www.vita.gr/html/ent/106/ent.7106.asp