Ο ανδρικός ιδρώτας έλκει τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου St. Andrews στην Σκοτία.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ανδρικός ιδρώτας χάρη στην ουσία ανδροσταδιενόνη, η οποία αποτελεί προϊόν της τεστοστερόνης, παίζει τον ρόλο του «μαγικού φίλτρου» του έρωτα.

Απομονώνοντας τη συγκεκριμένη ουσία-«κλειδί» της ανδρικής έλξης οι ερευνητές προχώρησαν σε δοκιμές που πραγματοποίησαν σε 50 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι έχει σημαντική επίδραση στο μηχανισμό της έλξης.

Αρχικά χώρισαν τις συμμετέχουσες σε τρεις ομάδες: στην πρώτη έριξαν λίγες σταγόνες της ουσίας στο άνω χείλος τους ώστε να μπορούν να το μυρίζουν, ενώ στις άλλες δύο έριξαν σταγόνες νερού ή ελαίων πριν βγουν ραντεβού με άνδρες για να εξετάσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι όσες γυναίκες είχαν μυρίσει την ανδροσταδιενόνη εμφάνιζαν έντονη σεξουαλική διέγερση κατά τη συνάντησή τους με τους υποψηφίους «γαμπρούς». Η ουσία μάλιστα έδειξε να έχει ισχυρότερη επίδραση σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως 22 ετών.

Όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες βέβαια, προκειμένου η ανδροσταδιενόνη να έχει επιτυχία στο αντίθετο φύλο, ο άνδρας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καθαρός καθώς η δυσοσμία επικαλύπτει ή ακόμη εξουδετερώνει τη δράση του «μαγικού φίλτρου».

Διαβάστε ακόμα:
«Λαγωνικά» οι γυναίκες
http://www.vita.gr/html/ent/975/ent.8975.asp

Oι μυρωδιές του έρωτα
http://www.vita.gr/html/ent/122/ent.1122.asp

Φερομόνες: Οι ορμόνες της ερωτικής έλξης. Tελικά υπάρχει «χημεία»! http://www.vita.gr/html/ent/020/ent.1020.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: