Σημαντική μείωση της τάξεως του 10% στο ποσοστό καρδιακών επεισοδίων κατεγράφη στη Βρετανία ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος, τον Ιούλιο του 2007.

Την ίδια ώρα και στη Σκοτία τα συγκεκριμένα περιστατικά παρουσίασαν πτώση κατά 14%, ενώ μία τρίτη έρευνα διεξάγεται αυτή τη στιγμή και στην Ουαλία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της απαγόρευσης στην υγεία των πολιτών.

Οι θετικοί αυτοί αριθμοί αναμένεται τώρα να αυξήσουν την πίεση ως προς την ενίσχυση των μέτρων, π.χ. απαγόρευση καπνίσματος στο αυτοκίνητο ή στον ίδιο χώρο με παιδιά.

Από την άλλη, μία άλλη μελέτη της βρετανικής κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά καπνιστών, έδειξε ότι τα 9 στα 10 δήλωσαν ότι δεν θέλουν οι γονείς τους να καπνίζουν, ενώ τα ίδια δεν επιθυμούν να δοκιμάσουν τσιγάρο ποτέ.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε 1.000 παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών, η νέα γενιά βρίσκει το κάπνισμα ξεπερασμένο.

Από τη μελέτη αυτή διαπιστώθηκε ότι το 96% όσων είχαν γονείς καπνιστές επιθυμούσε διακαώς τη διακοπή του τσιγάρου από τους γονείς του, ενώ τα 2/3 των παιδιών φάνηκαν πρόθυμα να στερηθούν το χαρτζιλίκι τους, εάν έτσι οι γονείς τους έκοβαν το κάπνισμα!

Διαβάστε ακόμα:
Φάκελος: Η ζωή μετά… το τσιγάρο
http://www.vita.gr/html/ent/227/ent.9227.asp

Αμαρτίες γονέων…
http://www.vita.gr/html/ent/434/ent.8434.asp

Το έμφραγμα χτυπάει τώρα και τους τριαντάρηδες
http://www.vita.gr/html/ent/134/ent.6134.asp