Ο δείκτης θνησιμότητας της πανδημίας της νέας γρίπης είναι σχεδόν ίδιος με εκείνος της εποχικής γρίπης, εκτιμά τώρα αμερικανός λοιμωξιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

«Η νέα γρίπη εμφανίζεται σε πιο ήπια μορφή στα παιδιά» τονίζει ο δρ. Μαρκ Λίπσιτς. «Πρόκειται ίσως για μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις γύρω από τη συγκεκριμένη πανδημία» συμπληρώνει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μάλιστα, η θνησιμότητα από τον Η1Ν1 είναι τελικά χαμηλότερη από ό,τι προέβλεπαν οι ειδικοί.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία βρίσκεται στην κατηγορία 1. Αυτό δεν είχε γίνει ξεκάθαρο μέχρι πρότινος» εκτιμά ο επιστήμονας, αναφερόμενος στον Δείκτη Σοβαρότητας Πανδημίας (Pandemic Severity Index) που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση και συνολικά περιλαμβάνει 5 κατηγορίες. Η κατηγορία 1 σημαίνει ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι συγκρίσιμες με εκείνες της εποχικής γρίπης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης θνησιμότητας της εποχικής γρίπης περιορίζεται λίγο κάτω από το 0,1% στοιχίζοντας παρόλα αυτά τη ζωή σε 250.000-500.000 άτομα ετησίως.

«Όσον αφορά στη νέα γρίπη, σίγουρα τα νέα είναι καλύτερα από τον περασμένο Μάιο και ακόμη καλύτερα από τον Αύγουστο» επιβεβαιώνει με καθησυχαστικό τρόπο ο δρ. Λίπσιτς.

Διαβάστε ακόμα:
Εγκρίθηκαν τα πρώτα εμβόλια κατά του Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/004/ent.10004.asp

Νέο φάρμακο κατά της γρίπης
http://www.vita.gr/html/ent/999/ent.9999.asp

Η νέα γρίπη «ρίχνει» τους ρυθμούς
http://www.vita.gr/html/ent/962/ent.9962.asp