Το προσδόκιμο επιβίωσης σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και βρίσκονται στα τελικά στάδια της νόσου φαίνεται ότι αυξάνει η αφαίρεση των καρκινικών όγκων, ακόμη και εάν υπάρχουν μεταστάσεις στο υπόλοιπο σώμα.

Τα νέα ευρήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου για τον καρκίνο ECCO-ESMO, έρχονται από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Jeroen Bosch στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 728 γυναικών και διαπίστωσαν ότι όσες είχαν αφαιρέσει τον καρκινικό όγκο από το στήθος τους ζούσαν κατά μέσο όρο 31 μήνες περισσότερο, συγκριτικά με τις υπόλοιπες που δεν είχαν υποβληθεί σε χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στοιχεία αυτά είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς οι ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου λαμβάνουν συνήθως μόνο παυσίπονα.

«Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που κρύβονται πίσω από την παράταση του χρόνου ζωής των γυναικών» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Γιέτσκε Ρουίτερκαμπ.

«Πιστεύουμε ωστόσο, ότι η πιο πιθανή είναι ότι, αφαιρώντας τον καρκινικό όγκο, περιορίζουμε τη διασπορά των καρκινικών κυττάρων και σε άλλα σημεία του οργανισμού μέσω της κυκλοφορίας του αίματος», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Διαβάστε ακόμα:

Καρκίνος: ελπίδες… νέας γενιάς
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.8153.asp

8 συμπτώματα που δεν είναι καρκίνος
http://www.vita.gr/html/ent/453/ent.7453.asp

11 +1 πράγματα που δεν ξέρουν οι γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού http://www.vita.gr/html/ent/046/ent.6046.asp

Γιατί ο καρκίνος είναι επιθετικός στις νεαρές γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/027/ent.7027.asp