Ο ιός της εποχικής γρίπης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν στο επιστημονικό έντυπο «Lancet Infectious Diseases» οι ειδικοί του University College του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της εποχικής γρίπης οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιακά επεισόδια παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 35%-50%. Και για το λόγο αυτό πιστεύουν ότι ο προληπτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλη προστασία και να σώσει ζωές.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπεράσματα αυτά αφού προχώρησαν σε επανεξέταση 39 προηγούμενων ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί από το 1932 έως το 2008 και εξέτασαν τον πιθανό συσχετισμό μεταξύ της εποχικής γρίπης και των θανάτων από καρδιακά επεισόδια.

«Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε σε άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων» αναφέρει η δρ. Σάρλοτ Γουόρεν-Γκας.

Σήμερα, εξαιτίας της απειλής του ιού Η1Ν1, όλοι όσοι πάσχουν από καρδιακά προβλήματα βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλουν να εμβολιαστούν με το νέο πανδημικό εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμα:
Γονίδια και καλή καρδιά

http://www.vita.gr/html/ent/842/ent.6842.asp

Τι αγαπά και τι μισεί η καρδιά μας

http://www.vita.gr/html/ent/608/ent.6608.asp

Tα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!
http://www.vita.gr/html/ent/609/ent.6609.asp