Σε διπλό εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης θα πρέπει να υποβάλλονται τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της γαλλικής Sanofi-Pasteur, η προστασία των παιδιών κάτω των 10 ετών με το νέο εμβόλιο είναι λιγότερο ισχυρή, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.

Για το λόγο αυτό, στα παιδιά κάτω των 10 ετών πρέπει να χορηγούνται δύο δόσεις του νέου εμβολίου – όπως δηλαδή συμβαίνει και με τα κοινά αντιγριπικά εμβόλια – με διαφορά 21 ημερών μεταξύ τους.

Αντίθετα, στην περίπτωση των μεγαλύτερων παιδιών (10-17 ετών) και των ενηλίκων η μια δόση του εμβολίου είναι αρκετή, ώστε να προσφέρει προστασία κατά της νέας γρίπης μέσα σε χρονικό διάστημα από 8 έως 10 μέρες από τη χορήγησή του.

«Όπως ελπίζαμε, το εμβόλιο του 2009 Η1Ν1 δρα στα παιδιά όπως και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης» ανέφερε ο Δρ Αντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Από την άλλη, η Κίνα, η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό, σε πρώτη φάση θα χορηγήσει μονές δόσεις εμβολίου σε 100.000 μαθητές, που θα λάβουν μέρος στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 10 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:
Η νέα γρίπη «ρίχνει» τους ρυθμούς

http://www.vita.gr/html/ent/962/ent.9962.asp

Δεν είναι πάντα νέα γρίπη…

http://www.vita.gr/html/ent/775/ent.9775.asp

Μια δόση του εμβολίου είναι αρκετή;
http://www.vita.gr/html/ent/989/ent.9989.asp