Η σεξουαλική ικανοποίηση χαρίζει στις γυναίκες καλή υγεία, εκτιμά νέα μελέτη αυστραλών ειδικών.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Μόνας μελέτησε συνολικά 295 γυναίκες ηλικίας από 20-65 ετών, οι οποίες έκαναν σεξ περισσότερο από δύο φορές το μήνα.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι όσες από αυτές δήλωναν ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, ήταν πιο αισιόδοξες, είχαν περισσότερη ζωντάνια και γενικότερα καλύτερη ποιότητα ζωής συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Η ποσότητα όμως δεν έφερνε πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, το συχνό σεξ που δεν οδηγούσε όμως σε σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας, δεν προσέφερε τις πολυπόθητες τονωτικές «ενέσεις» υγείας. Οπως τονίζει η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης κ. Σούζαν Ντέιβις σημασία δεν έχει τόσο η συχνότητα, όσο η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής.

«Θέλαμε να ερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ σεξουαλικής ικανοποίησης και της γενικότερης ποιότητας ζωής των γυναικών», αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Sexual Medicine».

«Οι γυναίκες που ήταν δυσαρεστημένες σεξουαλικά είχαν λιγότερη ενεργητικότητα και ζωντάνια στη ζωή τους. Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν την βαρύτητα που έχει η σεξουαλική ζωή στην υγεία των γυναικών και τη σημασία της συζήτησης των συγκεκριμένων ζητημάτων με τον γιατρό» συμπληρώνουν.

Διαβάστε ακόμα:
Sex code τι είναι αυτό που μας ελκύει;
http://www.vita.gr/html/ent/686/ent.9686.asp

Καθημερινό sex για γερό σπέρμα
http://www.vita.gr/html/ent/502/ent.9502.asp

Aσκήσεις για καλύτερο σεξ
http://www.vita.gr/html/ent/399/ent.1399.asp