Οι γυναίκες με παραπανίσια κιλά κυρίως κατά τη μέση ηλικία, έχουν 79% λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν υγιείς στην ηλικία των 70 ετών σε σχέση με τις γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών και βρετανών επιστημόνων.

Τις λιγότερες πιθανότητες υγιούς μακροημέρευσης έχουν οι μεσήλικες γυναίκες με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 30, οι οποίες χαρακτηρίζονται παχύσαρκες. Οι ειδικοί των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Γουόρικ κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αναλύοντας στοιχεία μελέτης που είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ από το 1976 και στην οποία συμμετείχαν 17.000 νοσοκόμες.

Η μελέτη έδειξε ακόμη, ότι η σταδιακή συσσώρευση βάρους από την ηλικία των 18 ετών αποτελεί δείκτη των χρόνων υγιούς ζωής που έχει μπροστά της μια γυναίκα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές είδαν ότι για κάθε κιλό που προστίθεται στο σωματικό βάρος από τα 18 και έπειτα, η πιθανότητες να ζήσουν μια υγιή ζωή μειώνεται κατά 5%. Οι γυναίκες που ήταν υπέρβαρες στα 18 τους χρόνια και έπαιρναν 10 κιλά μέχρι να φτάσουν στη μέση ηλικία είχαν 82% λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν υγιείς ως τα 70.

Διαβάστε ακόμα:
Η παχυσαρκία εκτοξεύει τον καρκίνο στα ύψη
http://www.vita.gr/html/ent/075/ent.10075.asp

Κολλητική η παχυσαρκία!
http://www.vita.gr/html/ent/352/ent.8352.asp

Η δίαιτα σας
http://www.vita.gr/svc/myDiet/

Δείκτης μάζας σώματος
http://www.vita.gr/svc/imb/

Λιγότερες θερμίδες , περισσότερα χρόνια
http://www.vita.gr/html/ent/656/ent.9656.asp

Eμένα ποιός θα με βοηθήσει να αδυνατίσω;
http://www.vita.gr/html/ent/051/ent.1051.asp