Τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται με συμπτώματα της νέας γρίπης ήταν υγιή πριν νοσήσουν, σύμφωνα με νέα βρετανικά στοιχεία.

Η ανάλυση σε ασθενείς έδειξε ότι περίπου το 50% των ατόμων ηλικίας από 16-44 ετών δεν είχαν εμφανίσει προηγούμενα προβλήματα υγείας πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα νέα κρούσματα του Η1Ν1 την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 50% στη Βρετανία, ενώ και στη Σκοτία διπλασιάστηκαν, γεγονός που δείχνει ότι πολύ πιθανόν το Νέο Βασίλειο να πλήττεται ήδη από ένα νέο κύμα της νέας γρίπης.

«Τα κρούσματα αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς, ωστόσο δεν καταγράφεται εκρηκτική αύξηση, όπως έχει παρατηρηθεί σε άλλες πανδημίες. Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί το ξεκίνημα του δεύτερου πανδημικού κύματος», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της Βρετανικής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λίαμ Ντόναλντσον.

«Τα περισσότερα άτομα περνούν ήπια τη γρίπη από την οποία αναρρώνουν πλήρως, όμως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ασθενών που εμφανίζει πολύ σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και εάν πρόκειται για υγιή άτομα» τονίζει.

«Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το να περάσουμε την ιδέα ότι πρόκειται για μια ήπια νόσο. Γιατί δεν είναι έτσι για όλους», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:
Η γρίπη «εγκυμονεί» κινδύνους για την καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/139/ent.10139.asp

Σε 2 δόσεις το εμβόλιο H1N1 για παιδιά κάτω των 10 ετών http://www.vita.gr/html/ent/028/ent.10028.asp

Μια δόση του εμβολίου είναι αρκετή;
http://www.vita.gr/html/ent/989/ent.9989.asp