Το προϊόν κατατεθέν της πατρίδας μας, το ελαιόλαδο, προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η ουσία ολεοκανθάλη του ελαιολάδου προσφέρει έντονη παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση. Τώρα οι ειδικοί του Monell Chemical Senses Center στην Φιλαδέλφεια διαπίστωσαν και μια ακόμη ευεργετική του επίδραση: αλλάζει τη δομή των χημικών ουσιών που ευθύνονται για την πρόκληση βλαβών στον εγκέφαλο και την ανάπτυξη της Αλτσχάιμερ.

Οι χημικές αυτές ουσίες πιστεύεται ότι διακόπτουν την ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να οδηγούν σταδιακά σε απώλεια μνήμης, θάνατο εγκεφαλικών κυττάρων και γενικότερη διαταραχή της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Πολ Μπρέσλιν: «Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία αποτελεσματικών θεραπειών για την αντιμετώπιση της Αλτσχάιμερ».

«Ο εμπλουτισμός της ήδη υπάρχουσας θεραπείας αντισωμάτων για το Αλτσχάιμερ με την ουσία ολεοκανθάλη του ελαιόλαδου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιτυχή αποτελέσματα» λεει ο δρ. Μπρέσλιν και προσθέτει ότι «αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί μόνο μέσα από κλινικές δοκιμές».

Διαβάστε ακόμα:
Για να ξέρουμε από καλό λάδι
http://www.vita.gr/html/ent/027/ent.9027.asp

Αντικαρκινικά φάρμακα από λάδι ελιάς
http://www.vita.gr/html/ent/180/ent.8180.asp

Nέα δεδομένα για το Aλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/041/ent.1041.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: