Πιο δυναμικά βλέπουν την πορεία της καριέρας τους οι άνθρωποι που κάθονται με την πλάτη όρθια στο γραφείο, υποστηρίζει αμερικανική μελέτη.

Το μυστικό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, βρίσκεται στη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που αισθάνονται όσοι δεν καμπουριάζουν.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν από μία ομάδα εθελοντών να καθίσουν όπως ακριβώς κάθονται στο γραφείο τους -με την πλάτη τους σε όρθια ή λιγότερο όρθια στάση- και τους ζήτησαν να αναφέρουν τρία θετικά ή αρνητικά στοιχεία που σχετίζονταν με το μέλλον της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να προσπαθήσουν να αξιολογήσουν τη μελλοντική τους πρόοδο.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τα άτομα που διατηρούσαν μια πιο όρθια στάση στο γραφείο περιέγραφαν πιο θετικά το μέλλον της καριέρας τους, γεγονός που οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι η όρθια στάση τονώνει την αυτοπεποίθησή μας.

«Η όρθια στάση της πλάτης είναι κάτι που μπορεί κάποιος να μάθει με λίγη εξάσκηση και προσφέρει ψυχολογικά οφέλη», τονίζει ο καθηγητής Ψυχολογίας και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης Ρίτσαρντ Πέτι.
Διαβάστε ακόμα:
Ορθώστε το ανάστημά σας!
http://www.vita.gr/html/ent/916/ent.6916.asp

Ξεμούδιασμα στο γραφείο
http://www.vita.gr/html/ent/360/ent.5360.asp

Για δυνατή πλάτη μετά το γραφείο
http://www.vita.gr/html/ent/388/ent.2388.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: