Σας αρέσουν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις ή προτι­μάτε το πιο φυσικό λουκ; Αγαπάτε τις σκούρες αποχρώσεις ή τις πιο φωτεινές; Προτιμάτε να τονίζετε τα μάτια ή τα χείλη σας; Οι προτάσεις είναι πολλές και εμπνέουν για να δημιουργήσουμε με διαφορετικό μακιγιάζ, ανάλογα με τη διάθεση και το στυλ μας, την εικόνα που θα αναδείξει περισσότερο τα χαρακτηριστικά μας και θα προβάλλει την ομορφιά μας.

Έντονο vs Διακριτικό
• Η μόδα κάνει κύκλους και η δεκαετία του ’80 επανέρχεται στο προσκήνιο στην πιο μοντέρνα εκδοχή της. Σε όσες γυναίκες αρέσει να πειραματίζονται, αυτόν το χειμώνα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθώς τα μάτια βάφονται έντονα με χρώματα και τα χείλη τονίζονται.
• Από την άλλη, το νέο φυσικό look αποκτά λάμψη, χάρη στους μεταλλικούς τόνους του μπεζ και του καφέ στις σκιές ματιών. Τα μάγουλα τονίζονται με ρουζ που θα απλώσετε ξεκινώντας ψηλά από τους κροτάφους.

Μυστηριώδες vs Δροσερό
• Δαμασκηνί χρώμα για τα χείλη και μοβ αποχρώσεις που αναμειγνύονται με τόνους του γκρι για τα μάτια, συνδυάζονται και δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο «σκοτεινό» look που γοητεύει. Για να δείχνει τέλειο, χρησιμοποιήστε make-up που θα «σβήσει» τυχόν κοκκινίλες και θα χαρίσει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σας.
• Αν πάλι προτιμάτε μια πιο δροσερή εμφάνιση, οι ροδακινί και τριανταφυλλένιες αποχρώσεις, οι οποίες ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες, δίνουν φρεσκάδα και λάμψη υγείας.

«Καπνισμένο» vs Κλασικό
• Το μακιγιάζ των ματιών είναι έντονο και το smoky look, που προσθέτει μυστήριο, είναι ιδανικό για βραδινές εμφανίσεις. Για φέτος επενδύστε στις σκούρες μπλε και γκρι σκιές, δίνοντας βάση και στη γραμμή των κάτω βλεφάρων.
• Τα βαμμένα κόκκινα χείλη ως κυρίαρχο στοιχείο θηλυκότητας κάνουν πάντα αίσθηση. Οι φετινές αποχρώσεις των κραγιόν είναι βαθιές, για να ταιριάζουν στην εποχή, και η υφή είναι ματ. Έτσι, απλώνετε πρώτα ένα lip balm, ταμπονάρετε, και μετά περνάτε το κραγιόν.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές τον κ. Γρηγόρη Πυρπίλη, make-up artist της «Maybelline New York».