Μια μόνο δόση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης είναι αρκετή για να μας προστατεύσει από τον ιό Η1Ν1.

Τη δήλωση αυτή έκανε η κ. Μαρί-Πολ Κίνι, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνοντας ότι η αρχική εκτίμηση ότι θα χρειάζονταν δύο δόσεις εμβολίου για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημική γρίπη, είχε οδηγήσει τις φαρμακοβιομηχανίες στην παραγωγή μεγάλου όγκου εμβολίων.

Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι νέα εμβόλια κατά του Η1Ν1 θα διατεθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Συγκεκριμένα, η δωρεά που θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες GlaxoSmithKline και Sanofi, θα αφορά 100 κράτη με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πρώτη διανομή μέσα στο Νοέμβριο, ξεκινώντας με τον εφοδιασμό των χωρών του βορείου ημισφαιρίου» αναφέρει η κ. Κίνι.

Την ίδια ώρα, γερμανοί επιστήμονες της εταιρείας Analytik Jena AG δημιούργησαν ένα ταχύτατο τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1, το οποίο σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς.

Πρόκειται για ένα μοριακό τεστ με δυνατότητα ανίχνευσης των παθογόνων της νέας γρίπης. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Κλάους Μπέρκα, η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες.

«Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός για την πραγματοποίηση της ανάλυσης, αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τεχνολογίας», συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμα:
Έρχονται τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του H1N1
http://www.vita.gr/html/ent/123/ent.10123.asp

Εγκρίνονται τα δύο πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη
http://www.vita.gr/html/ent/088/ent.10088.asp

Μια δόση του εμβολίου είναι αρκετή;
http://www.vita.gr/html/ent/989/ent.9989.asp