Στην πρώτη θέση ως προς την σεξουαλική αντοχή φαίνεται ότι βρίσκονται οι Βρετανοί, σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν 500 άνδρες από πέντε χώρες.

Η μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Sexual Medicine», είχε ως αντικείμενο την καταγραφή των ανδρών που εκσπερματώνουν πρόωρα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι οι Βρετανοί είχαν κατά μέσο όρο τις μεγαλύτερες σε διάρκεια περιπτύξεις, καθώς έφταναν σε οργασμό μετά από περίπου 10 λεπτά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι Αμερικανοί με 8 λεπτά και οι Ολλανδοί με επιδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 6,5 λεπτά. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην τέταρτη θέση, προσφέροντας απόλαυση για 4,9 μόλις λεπτά, ενώ τελευταίοι έρχονται οι Τούρκοι, με 4,4 λεπτά.

«Οι Βρετανοί είχαν το μεγαλύτερο χρόνο. Όπως διαπιστώσαμε, η χρήση προφυλακτικού δεν έδειξε να επηρεάζει τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αντίθετα, οι άνδρες που κατανάλωναν αλκοόλ πριν κάνουν σεξ έδειξαν να «αντέχουν» περισσότερο από τους υπολοίπους», αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι δύο ακραίες περιπτώσεις της έρευνας ήταν ένας άνδρας, του οποίου η εθνικότητα δεν ανακοινώθηκε, που «άντεξε» μόλις 6 δευτερόλεπτα, και ένας δεύτερος που χρειάστηκε 52 ολόκληρα λεπτά πριν φτάσει σε οργασμό!

Πάντως, από ιατρική σκοπιά, πρόωρη εκσπερμάτιση θεωρείται εκείνη που συμβαίνει πριν περάσει 1 λεπτό από τη διείσδυση στον κόλπο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 40% των Βρετανών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Διαβάστε ακόμα:
Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp

Οι στατίνες βελτιώνουν τη λίμπιντο;
http://www.vita.gr/html/ent/982/ent.9982.asp

Χάπι σταματά την πρόωρη εκσπερμάτιση!
http://www.vita.gr/html/ent/489/ent.8489.asp