Αυτό προτείνουν στους γονείς τσέχοι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να δίνουν παρακεταμόλη στα παιδιά τους μετά από εμβολιασμό, γιατί δυσχεραίνει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας διαπίστωσαν ότι η χορήγηση φαρμάκων ή σιροπιών παρακεταμόλης τις επόμενες ώρες μετά τον εμβολιασμό μειώνει την αποτελεσματικότητα του ενέσιμου φαρμάκου, καθώς επιδρά στον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε αυτό.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι λόγω της ανεπαρκούς δράσης του εμβολίου, το παιδί ενδέχεται να μολυνθεί στο μέλλον από κάποια επικίνδυνη νόσο.

Από τις δοκιμές που πραγματοποίησαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά στα οποία είχε χορηγηθεί παρακεταμόλη κατά το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις.

«Από όσο γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα δεν είχε καταγραφεί παρόμοια επίδραση της παρακεταμόλης στην ανοσολογική απόκριση του οργανισμού», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Ρομάν Πριμούλα.

Διαβάστε ακόμα:
Μία δόση μόνο αρκεί
http://www.vita.gr/html/ent/172/ent.10172.asp

Η παρακεταμόλη πυροδοτεί το άσθμα;
http://www.vita.gr/html/ent/393/ent.7393.asp

Ποιο παυσίπονο για τα μικρά μας;
http://www.vita.gr/html/ent/287/ent.7287.asp