Καπνίζετε; Συνεχίζετε να φοράτε αντιηλιακή προστασία το πρωί ή τη θυμάστε μόνο στις διακοπές; Και τώρα που αναφέραμε τη λέξη διακοπές, μήπως το περασμένο καλοκαίρι «ξεχαστήκατε» κάνοντας επί ώρες ηλιοθεραπεία ή φανήκατε πιο προσεχτικές προστατεύοντας (και μελλοντικά) το δέρμα σας; Μήπως υπάρχουν φορές -όταν είστε κουρασμένες και δεν βλέπετε την ώρα να χωθείτε στο κρεβάτι- που αμελείτε να ξεβαφτείτε;

Αν επιμένετε να κάνετε κάποια λάθος πράγματα (έστω κι αν έχετε ένα σωρό δικαιολογίες), τότε καμία κρέμα ή θεραπεία δεν θα κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νεανικό και την επιδερμίδα σας πιο υγιή και ωραία. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα σας, αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας και έχετε την τάση να αποφεύγετε οποιαδήποτε άσκηση. Γιατί, τελικά, ο χειρότερος εχθρός της ομορφιάς μας δεν είναι ο ήλιος, οι ελεύθερες ρίζες, η ζάχαρη, τα λιπαρά, ο χρόνος, αλλά εμείς οι ίδιες που βρίσκουμε πολλούς τρόπους να τη σαμποτάρουμε και να την παραμελούμε.

Το να φροντίζουμε την ομορφιά και να επιθυμούμε μια ωραία, φυσική εμφάνιση δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγουμε σε πολυέξοδες διαδικασίες, περίπλοκες αγωγές και υπερβολικές θυσίες. Έχει περισσότερο να κάνει με την επιλογή ενός τρόπου ζωής και την υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών. Όσο πιο νωρίς -ηλικιακά- τις αρχίζουμε, τόσο πιο ικανοποιημένες θα νιώθουμε με το είδωλό μας στον καθρέφτη καθώς θα περνούν τα χρόνια.