Ελαφρώς κοντύτερη, με περισσότερες καμπύλες, πιο δυνατή καρδιά και πιο γόνιμη θα είναι η γυναίκα του μέλλοντος, εκτιμούν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τη μελέτη για καρδιαγγειακά νοσήματα Framingham Heart Study, στην οποία από το 1948 είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 14.000 κάτοικοι του Φράμινγκχαμ στη Μασαχουσέτη, ακόμη και τρεις γενιές σε ορισμένες οικογένειες.

Εστίασαν στις περιπτώσεις 2.238 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και ανέλυσαν το ύψος, το βάρος, την αρτηριακή τους πίεση, τα επίπεδα χοληστερίνης, και κάποια στοιχεία σχετικά π.χ. με τον αριθμό των παιδιών τους, τη μόρφωση και την οικονομική τους κατάσταση.

Συμπέραναν, λοιπόν, ότι οι κοντύτερες και πιο παχουλές γυναίκες είχαν κατά μέσο όρο περισσότερα παιδιά συγκριτικά με τις ψηλότερες και λεπτότερες. Το ίδιο συνέβη και με όσες είχαν χαμηλή πίεση και χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης, καθώς επίσης και με εκείνες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί σε νεαρή ηλικία και άργησαν να μπουν στην εμμηνόπαυση. Και το σπουδαιότερο ήταν ότι τα γνωρίσματά τους αυτά τα κληρονόμησαν και οι κόρες τους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω συμπεράσματα, οι ειδικοί υπολόγισαν ότι το 2409 η γυναίκα του μέλλοντος θα είναι κατά 2 εκατοστά κοντύτερη και κατά 1 κιλό βαρύτερη από το μέσο όρο της σημερινής γυναίκας, και θα αποκτά το πρώτο της παιδί περίπου πέντε μήνες νωρίτερα, ενώ θα μπαίνει στην εμμηνόπαυση με 10 μήνες καθυστέρηση.

Η ενδιαφέρουσα πρόβλεψη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» και αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της ανθρώπινης εξέλιξης.

Διαβάστε ακόμα:
Γυναίκα γεννιέσαι ή γίνεσαι;
http://www.vita.gr/html/ent/626/ent.8626.asp

Οι γυναίκες που θέλουν οι άνδρες
http://www.vita.gr/html/ent/371/ent.9371.asp

Με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας
http://www.vita.gr/html/ent/385/ent.2385.asp