Θετικός στον ιό Η1Ν1 βρέθηκε στις ΗΠΑ ένας χοίρος -ο πρώτος στη χώρα-, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, ο χοίρος εντοπίστηκε σε έκθεση αγροτικών προϊόντων, όπου είχαν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα σε εφήβους.

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ κ. Τομ Βίλσακ έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο ως προς την κατανάλωση κρέατος επισημαίνοντας ότι : «Δεν μπορεί κάποιος να μολυνθεί με τη νέα γρίπη από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος ή των υποπροϊόντων του».

Από την άλλη, η Ιαπωνία και η Γαλλία ξεκίνησαν την εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών των πολιτών. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έχουν οι εργαζόμενοι στον τομείς της Υγείας.

Στην Ιαπωνία καταγράφονται μέχρι στιγμής περίπου 27 θάνατοι που οφείλονται στον ιό Η1Ν1. «Οι έγκυοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες νόσους βρίσκονται στην ομάδα των πολιτών που θα ενταχθούν στο «κύμα» εμβολιασμών, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά αναμένεται να εμβολιαστούν στα τέλη Δεκεμβρίου», αναφέρει εκπρόσωπος των Ιαπωνικών αρχών.

Στην Γαλλία πάλι, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, προτεραιότητα έχουν οι έγκυοι, όσοι φροντίζουν βρέφη, το προσωπικό βρεφονηπιακών σταθμών, τα μικρά παιδιά και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας. Όσοι ανήκουν σε κάποια από αυτές τις ομάδες θα μπορούν να εμβολιαστούν από το Νοέμβριο στα περίπου 1.000 Κέντρα που έχουν αναλάβει τη διενέργεια εμβολιασμών στη χώρα.


Διαβάστε ακόμα:
Πώς «χτυπά» ο Η1Ν1

http://www.vita.gr/html/ent/190/ent.10190.asp

Το εμβόλιο της εποχικής γρίπης προστατεύει και από τον Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/162/ent.10162.asp

Σε 2 δόσεις το εμβόλιο H1N1 για παιδιά κάτω των 10 ετών
http://www.vita.gr/html/ent/028/ent.10028.asp