Σημαντική αντικαρκινική δράση φαίνεται ότι έχει η ουσία κουρκουμίνη που εμπεριέχεται στο κάρι, επισημαίνει νέα βρετανική μελέτη.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστή η ευεργετική δράση του μπαχαρικού κατά της αρθρίτιδας ή ακόμη και της άνοιας. Η νέα εργαστηριακή μελέτη των ειδικών του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο, Cork όμως, έδειξε ότι το κάρι μπορεί να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα που προέρχονται από καρκίνο του οισοφάγου.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «British Journal of Cancer», οι ειδικοί τώρα πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, πιο αποτελεσματικών αντικαρκινικών θεραπειών.

«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μελέτη, η οποία δείχνει ότι τα φυσικά χημικά που εντοπίζονται στην κουρκουμίνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου του οισοφάγου», αναφέρει η δρ. Λέσλι Γουόκερ, διευθύντρια ενημέρωσης στο βρετανικό οργανισμό για τον καρκίνο Cancer Research UK.

«Από τη δεκαετία του ’70, τα ποσοστά εμφάνισης του οισοφαγικού καρκίνου έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και γι’ αυτό εκτιμάται ότι φταίνε τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Για το λόγο αυτόν, η εξεύρεση νέων τρόπων αποτροπής της νόσου είναι πολύ σημαντική», τονίζει η ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
To κάρι αδυνατίζει!
http://www.vita.gr/html/ent/194/ent.9194.asp

Κάρι εναντίον Αλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/877/ent.9877.asp

«Πράσινη» συμμαχία κατά του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/808/ent.8808.asp