Τα ακριβά ρούχα εμποδίζουν το ξέγνοιαστο παιχνίδι των παιδιών, διαπιστώνει νέα αμερικανική μελέτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, τα ρούχα είτε δεν είναι αρκετά άνετα –και ζεστά, τους χειμερινούς μήνες- είτε «δεν πρέπει να χαλάσουν» κατά τις επιταγές των απαιτητικών μανάδων. Κάτι τέτοιο περιορίζει τη διάθεση των παιδιών για παιχνίδι.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι σε παιδικούς σταθμούς όπου ορισμένα παιδιά ήταν ακατάλληλα ντυμένα για παιχνίδι το φαινόμενο αυτό ήταν «μεταδοτικό», με αποτέλεσμα και άλλα παιδάκια να παρουσιάσουν έλλειψη ενδιαφέροντος για παιχνίδι στην αυλή. Επιπλέον η ακριβή ενδυμασία τους λειτουργούσε ανασταλτικά για τους παιδαγωγούς, που απέφευγαν να τα παροτρύνουν να βγουν στο προαύλιο για να παίξουν με τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι ειδικοί πάντως βεβαιώνουν ότι η καθημερινή σωματική άσκηση που προσφέρει το παιχνίδι σε παιδικές χαρές και πάρκα «θωρακίζει» την υγεία των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύει την ικανότητα για συνεργασία και την κοινωνικότητά τους.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Journal of Behavioural Nutritional and Physical Activity», η νέα μελέτη επισημαίνει ότι τα ακατάλληλα ρούχα μπορεί να στερήσουν πολύτιμες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς από τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα:
Αδυνατίζοντας στην παιδική χαρά!
http://www.vita.gr/html/ent/866/ent.7866.asp

Έστω και λίγη γυμναστική κάνει θαύματα
http://www.vita.gr/html/ent/530/ent.7530.asp

Video games: Μπαµπά, θα µου πάρεις τον «Πρίγκιπα της Περσίας»;
http://www.vita.gr/html/ent/022/ent.8022.asp