Για τους αθεράπευτους λάτρεις της σοκολάτας που όμως επιθυμούν να χάσουν βάρος, τώρα υπάρχουν τα σοκολατάκια που… αδυνατίζουν!

Η καινοτομία ανήκει στους ειδικούς της ισπανικής σοκολατοβιομηχανίας «Cocoa Bio», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το νέο τους προϊόν βοηθά όσους φροντίζουν τη σιλουέτα τους να τη διατηρήσουν ή ακόμη και να τη βελτιώσουν.

Τα σχεδόν «πράσινα» στρογγυλά σοκολατάκια, που φέρουν την ονομασία «Lola», περιέχουν ειδικά αμινοξέα και ουσίες, όπως π.χ. η σπιρουλίνα, που ενισχύουν την παραγωγή μίας ορμόνης στον εγκέφαλο η οποία ρυθμίζει το αίσθημα της όρεξης. Ουσιαστικά, δηλαδή, κάνουν τον εγκέφαλο να νομίζει ότι είναι χορτάτος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, το μυστικό του «απολαυστικού» αδυνατίσματος κρύβεται στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει κάποιος να καταναλώσει τα σοκολατάκια πριν από το γεύμα του.

Συγκεκριμένα, 1-2 σοκολατάκια μία ώρα περίπου πριν το φαγητό «κόβουν» την όρεξη, με αποτέλεσμα η κατανάλωση του φαγητού στη συνέχεια να περιορίζεται σημαντικά. Μακροπρόθεσμα, κατά τους επινοητές τους, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας χωρίς θυσίες και στερήσεις.


Διαβάστε ακόμα:
Σοκολάτα. Τροφή των Θεών
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.4660.asp

Έρχεται η τέλεια σοκολάτα!
http://www.vita.gr/html/ent/762/ent.9762.asp

H μαύρη σοκολάτα κόβει την όρεξη!
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.8144.asp