Ένα νέο σπρέι που μουδιάζει το πέος αντιμετωπίζοντας την πρόωρη εκσπερμάτιση, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν οι ειδικοί της φαρμακευτικής εταιρείας Sciele Pharma Inc.

Μάλιστα, ο φάκελος του φαρμάκου πρόκειται να υποβληθεί για έγκριση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές μέσα στο επόμενο έτος.

Το σπρέι περιέχει μια ουσία (PSD502) που δοκιμάζεται ακόμη πειραματικά και αποτελεί συνδυασμό των τοπικών αναισθητικών φαρμάκων (λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη).

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής της Βορείου Αμερικής, στο Σαν Ντιέγκο, οι δοκιμές που έγιναν σε περίπου 500 άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση στις ΗΠΑ, την Πολωνία και τον Καναδά, έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση του εν λόγω σπρέι οι συμμετέχοντες δήλωναν πιο ικανοποιημένοι και λιγότερο αγχωμένοι, ενώ και οι σεξουαλικές τους επιδόσεις παρουσίαζαν αισθητή βελτίωση.

«Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή των ανδρών και των συντρόφων τους», αναφέρει ο δρ. Στάνλει Άλτχοφ, από το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Φλόριντα.

Μέχρι στιγμής, όπως υποστηρίζει ο δρ. Άλτχοφ, δεν υπάρχει συνταγογραφούμενη θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης που να έχει λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Οι δοκιμές έγιναν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο δρ. Άιρα Ντ. Σάρλιπ, καθηγητής Κλινικής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και οι συνεργάτες του, δοκίμασαν το «θαυματουργό» σπρέι σε 300 ασθενείς πέντε λεπτά πριν την ερωτική επαφή.

Οι ειδικοί είδαν, ότι ενώ πριν τη χρήση του σπρέι οι άνδρες εκσπερμάτισαν σε λιγότερο από 1 λεπτό, μετά τη χρήση του για περίπου τρεις μήνες το 60% των εθελοντών έφταναν σε οργασμό σε κάτι παραπάνω από τρία λεπτά.

Στην δεύτερη, συμμετείχαν 256 άντρες από τις ΗΠΑ, την Πολωνία και τον Καναδά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σπρέι «επέφερε κλινικά και στατιστικά σημαντική αύξηση» στο χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από τη διείσδυση ως την εκσπερμάτιση: από λιγότερο από 1 λεπτό σε περίπου 2,6 λεπτά κατά μέσον όρο.

Διαβάστε ακόμα:
Ένα σπρέι για τους «γρήγορους»
http://www.vita.gr/html/ent/903/ent.8903.asp

Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp

Σεξ βιβλίο: Οι δρόμοι της απόλαυσης
http://www.vita.gr/html/ent/628/ent.6628.asp